Фитопластир за тяло, „Тегао“, 2 бр.

код:30113

 

8,00 лв.

Описание:

Новият фитопластир „Тегао“ е ефективен при болки в гръбначния стълб, ставите и мускулите, ревматизъм и невралгия. Пластирът помага при навяхвания и натъртвания, оказва силно обезболяващо и противовъзпалително действие върху организма, нормализира обменните процеси в клетките на кожата и стимулира детоксикацията.

Състав:

Екстракт от стъблата на ефедра, смола от мастиксово дърво, екстракт от корен на джинджифил, босвелия (индийски тамян), екстракт от корените на китайска ангелика, лавър (лаврово дърво), куркума, лют червен пипер, екстракт от кората на камфорово дърво, ментол.

Начин на употреба:

Отлепете защитното фолио от пластира, залепете на проблемните места. Използвайте не повече от 12 часа. Прилагайте ежедневно в продължение на 7-10 дни.

Противопоказания:

Индивидуална непоносимост към някоя съставка, остри възпалителни процеси, унищожаване на целостта на кожата, бременност, деца.

Съхранение:

 

Да се ​​съхранява на хладно и сухо място. Избягвайте директна слънчева светлина, въздействието на ниски и високи температури и влажност.

Действието на тези пластири се основава на принципа на трансдермалната терапия, т.е. кожата е идеален път за доставка на много лекарствени вещества. Този начин е особено ефективен, когато трябва да създаде високата  концентрация лекарствени средства в определена част от тялото. Херметическата полимерна основа на пласира създава парниковия ефект, т.е. предотвратява изпарението на влагата от кожата и осигурява дългосрочен ефект.

Пластирите способстват за равномерно разпределение на активните компоненти в проблемната зона, като по този начин активират  кръвната и лимфната циркулация, премахват симптомите на възпаление – зачервяване, подуване и болка. Това увеличава еластичността на тъканите, увеличава количеството на движение в ставата, ефектът от лечението е по-бърз, отколкото с друго лекарствено средство. Излишно е да се каже, че  Фитопластирите  са  удобни, ефективни и лесни за използване.

Основните предимства на трансдермалните пластири:

  • насочена доставка на активните вещества, независимо от размера на пластира;
  • ускорено въздействие на активните вещества;
  • постоянна доставка на активните съставки;
  • няма странични ефекти от страна на стомашно-чревния тракт, намаляване на алергични реакции;
  • намаляване на загубите на активни съставки, в резултат от метаболитните процеси;
  • възможността за бързо изтегляне в случай на индивидуална непоносимост на компонентите.

Не е лекарствен  продукт!