Фитопластир за тяло „Донфенг“, 4 бр.

код:30119

 

13,60 лв.

Описание:

Фитопластир за тяло Донфенг намалява възпалението на ставите, подобрява тяхната подвижност, предотвратява разрушаването на ставния хрущял. Имайки дренажен ефект, този пластир премахва нарушения в циркулацията на лимфата, продукти от метаболизма на мазнините, стимулира обмяната на веществата, а това означава, че той помага да се справите не само със следствения проблем – болка в ставите, но и с причините. Активира работата на енергийните меридиани. Фитопластир за тяло Донфенг се препоръчва в лечението на артрит и артроза, ревматизъм, болки в мускулите и костите, интеркостална невралгия.

Състав на фитопластир за тяло Донфенг:
Канелено масло, екстракт от стъблата на ефедра, корен на китайска ангелика, корени от китайски клематис, шафраново масло, смола от босвелия (индийски тамян), гума смирна, борнеол, ментол.

Начин на употреба:
Отлепете защитното фолио от пластира, залепете на проблемните места (става, поясна част на гръбначния стълб и др.). При ревматоиден артрит и болки в кръста, прилагайте фитопластир за тяло Донфенг не повече от 12 часа в денонощието. Прилагайте ежедневно в продължение на 7-10 дни.

Действието на тези пластири се основава на принципа на трансдермалната терапия, т.е. кожата е идеален път за доставка на много лекарствени вещества. Този начин е особено ефективен, когато трябва да създаде високата концентрация лекарствени средства в определена част от тялото. Херметическата полимерна основа на пласира създава парниковия ефект, т.е. предотвратява изпарението на влагата от кожата и осигурява дългосрочен ефект.

Пластирите способстват за равномерно разпределение на активните компоненти в проблемната зона, като по този начин активират кръвната и лимфната циркулация, премахват симптомите на възпаление – зачервяване, подуване и болка. Това увеличава еластичността на тъканите, увеличава количеството на движение в ставата, ефектът от лечението е по-бърз, отколкото с друго лекарствено средство. Излишно е да се каже, че Фитопластирите са удобни, ефективни и лесни за използване.

Основните предимства на трансдермалните пластири:

  • насочена доставка на активните вещества, независимо от размера на пластира;
  • ускорено въздействие на активните вещества;
  • постоянна доставка на активните съставки;
  • няма странични ефекти от страна на стомашно-чревния тракт, намаляване на алергични реакции;
  • намаляване на загубите на активни съставки, в резултат от метаболитните процеси;
  • възможността за бързо изтегляне в случай на индивидуална непоносимост на компонентите.

Не е лекарствен  продукт!