Фитопластир за тяло Вутонг, 5 бр

код:30104

 

10,10 лв.

Описание:

В превод от китайски Vutong означава „без болка”. Пластирът „Vutong“, има обезболяващ и противовъзпалителен ефект, намалява подувания, подобрява кръвообращението. Препоръчва се за премахване на болки в ставите и мускулите, при ревматични болки, нарушения в обменните процеси в ставите (болки в кръста), както и мускулни болки, навяхвания, изкълчвания, счупвания, главоболие.

Този пластир има по-добро действие през нощта (малко преди 21h) и може да се използва в комбинация с Фитопластир „Янканг”, който е най-ефикасен през деня .

Състав:  

 • Масло от канела (Cinnamomumcassiaoil)–действа тонизиращо, възбуждащо, спазмолитично, антисептично, дезинфициращо, затоплящо, подобряващо кръвообращението, дезодориращо, противогнилостно, неутрализиращо неприятни миризми и др.
 • Екстракт от семената на китайска ефедра (ephedradistachyaextract). Eкстрактътдейства възбуждащо върху периферната и централната нервна система, с което подпомага усвояването на останалите полезни вещества в пластира.
 • Екстракт от листата на евкалипт (Eucalyptus globulus) -Листата и евкалиптовото масло имат антибактериално, противовъзпалително и ревулсивно действие. Използват се при грипни състояния, простуда, ухапвания от комари и други насекоми, кожни изгаряния и ревматизъм.
 • Екстракт от смирна (commiphora myrrha)-имаантисептични, детоксикиращи, антимикробни свойства, като засилва периферното кръвообращени, затопля и стимулира организма. Прилага се при спазми и мускулни контракции, повлиява добре кожни инфекции и рани.
 • Екстракт от семената на люти чушки „Хабанеро” Има загряващ ефект, подобрява кръвообращението, подпомага усвояването на полезните съставки в пластира, разбива мастните натрупвания и ликвидира ефекта „портокалова кожа“. Ефикасно тонизира и укрепва кожата, прави я гладка и гъвкава .
 • Eкстракт от див джинджифил –етеричното масло от това растение има свойства на упойка, аналгетик, антипиретик, кашлица, изпотяване, диуретично и хипотензивно. Той се използва при лечение на настинки, тежък зъбобол, ревматични болки и хроничен бронхит.
 • Екстракт от корените на китайската ангелика(angelicaroot), който притежава общо укрепващо и тонизиращо действие, като подобрява периферното кръвообращение, разширява кръвоносните съдове, намалява вискозитета на кръвта и риска от тромбообразуване. Притежава обезболяващ ефект, който превъзхожда този на аспирина.
 • Масло от шафран -оказва омекотяващо, укрепяващо и подхранващо действие на кожата, нормалира клетъчните функции, подобрява кръвообращението, има противовъзпалително действие и висока влагозадържаща и влагорегулираща способност.
 • Екстракт от индийски тамян (Bosweliaserrata) Индийският тамян традиционно се използва като противовъзпалително средство. Германска статия, публикувана през 2002 г., съобщава за ефикасността на босвелията при лечението на артрит.Отново през 2002 г. в швейцарско изследване се изказва предположението, че екстракти от растението имат потенциала да разрушат определени видове ракови клетки.
 • Смола от дървото «драконова кръв» (daemonoropsdragon)-Нанасянето на драконова кръв върху рани ускорява зарастването им, предотвратява появата на инфекции и притъпява усещането за болка. Смолата бързо засъхва и образува коричка върху раната. Драконовата кръв има силен лечебен ефект и при ужилвания, изгаряния, фрактури, хемороиди, вагинални възпаления, стомашни язви, възпаление на устната кухина, диария, екзема, гъбични инфекции, ревматизъм, херпеси, разширени вени. Смолата има и силни тонизиращи и антисептични свойства, подсилва имунната система, помага и на храносмилането.
 • Масло от камфор – маслото намира широко приложение за масажи и компреси при ревматизъм, артрит, акне, счупвания и натъртвания, изгаряния, циреи, рани, възпаления на кожата. За инхалации се прилага при умствена умора, безсъние, страховисъстояния, менструални нарушения и високо кръвно налягане.
 • Ментол (menthol) -ментолът притежава местно анестезиращо, спазмолитично и карминативнодействие. Приложен локално, охлажда тъканите, обезчувствява сетивните окончания на нервните влакна. Освен местен анестетичен ефект, ментолът притежава още спазмолитично действие.
 • Екстракт от корените на нотоптеригиум (псевдоженшен) Корените икоренищата на растението се използват в билкови препарати за серия от симптоми от обикновена настинка, втрисане, висока температура, ревматоиден артрит, както болки страдания от наранявания по цялото тяло и отделните крайницил
 • Колофон e крехко стъкловидно аморфно вещество с тъмночервен или кафяв до светложълт цвят. Съдържа се в смолата на хвойновите дървета и се получава от нея чрез изпаряване на летливите компоненти.
 • Ланолинът е естествен продукт, получен от козината на овцете. Извлича се от вълна за производството на безводен ланолин. В днешно време се произвежда ланолин с химически променена формула, към който хората с алергия са по-малко чувствителни от природния продукт. Ланолинът е добър емулгатор.
 • Цинков оксид – има успокояващо, заздравяващо, противовъзпалително и подсушаващо кожата действие.

 

Как да използвате:

Кубче от пластира се залепя върху болезнените точки на тялото. Действието на пластира е най-добро, когато действа от двете страни на болката. Мoже да се остави върху кожата 8-12 часа. След 3-8 часа можете да повторите процедурата. Препоръчителният курс се избира индивидуално, приблизителната продължителност на курса е 20-25 дни.

Не е лекарствен  продукт!