Регенериращ крем за лице против бръчки, 50 г.

код:10303
 

17,20 лв.

Описание:

Предотвратява стареенето и набръчкването на кожата. Овчата плацентата е известна с лечебните си свойства още от древни времена. Тя подмладява кожата, придава й свеж и здрав вид, премахва пигментацията и неравностите. В състава  на крема влизат Фибрин и витамини Е и С, които интензивно подхранват клетките  и подобряват обмяната на веществата, и кръвообращението. С използването на крема се възстановява жизнеността и еластичността на кожата. Деминерализирана вода омекотява и поддържа хидробаланса. Редовната употреба на крема намалява бръчките и предотвратява стареенето на кожата, придава и еластичност.

Активни съставки:

Екстракт от овча плацента – активно подновява кожните клетки и възобновява дейността на мускулите, поддържа хидробаланса на кожата, увеличава еластичността и, предпазва от бръчки.

Аминокиселини – дълбоко подхранват кожата и активират защитните и свойства.

СОД (супероксид дисмутаза) – антиоксидантни ензими предпазват кожата от свободните силно токсични радикали, като допринасят за тяхната екскреция.

Полиненаситени мастни киселини – интензивно подхранват клетките на кожата, поддържат водния баланс.

Фибрин – дава свежест, тонизира кожата.

Приложение:    

Малко количество от крема равномерно се нанася върху почистени лице и шия. С леки масажиращи движения се втрива в кожата, докато се абсорбира напълно. Регенериращия крем се препоръчва за употреба при появата на първите бръчки, при първите признаци на възрастови промени в кожата, както и след 35-годишна възраст. Той е подходяща за всички типове кожа.

Полезна информация за овчата плацента:

Плацентата – свързващ орган на организма на майката с плода при бозайниците и човека в периода на вътреутробното развитие. Тя е склад на биологично активни вещества и микроелементи. Екстракт от плацента – уникален природен комплекс, който съдържа протеини, аминокиселини, въглехидрати, липиди, ензими, ненаситени мастни киселини, витамини и минерали. Той е мощен имунен стимулатор, който има благоприятен ефект върху клетъчната имуномодулация, блокира свободните радикали – една от причините за стареенето на клетките. В неговия състав влиза коензим Q10-потенциален източник на енергия и мощен антиоксидант. Една важна част от плацентния екстракт – глюканите, чрез които се усилва синтеза на колаген и еластин на кожата. В този богат природен комплекс влизат и нуклеиновите киселини, пробуждайки генетична памет.

За чудодейните средства с плацента са знаели още в Древен Египет: на основата на женска плацента, средновековните лечители са приготвяли „подмладяващи отвари” за придворните дами. Забележителните свойства на плацентата са били известни и на Клеопатра, за магическата привлекателност на която има много легенди. Какви ли не победи са приписвани на Кралицата на Египет, само защото била толкова красива! И умна – също! Тя е знаела как да съхрани бързо изплъзващата се младост, подобно и на френската кралица Мария Антоанета.

За създадените козметичните продукти базирани на овча плацента, е характерна пълна съвместимост с компонентите на човешката кожа. И най-важното – биологично активните съставки на тези продукти забележително се усвояват и дават изразен ефект на подмладяване. Колагенът (един от основните строителни протеини на дермата), който се съдържа в овчата плацента, по състав е много подобен на протеините на човешката кожа. Попадайки в кожата, екстрактът от плацента помага за укрепване на структурата на кожата, за синтеза на колагеновите и еластиновите влакна. Подмладяването се дължи на естественото стимулиране на метаболитните процеси, обезпечено от образуването на нови клетки. Веществата в плацентата заставят клетката „да си спомни младостта“ на биохимично ниво. Те осигуряват възстановяване на кожата не чрез механично въздействие, а чрез образуването на нови, млади клетки. Традиционната козметика може само частично да задържи необратимия процес на стареене, докато козметиката с екстракт от плацента, елиминира основната причина за промени в структурата на кожата и помага на организма да събуди скритите си резерви.