Ежедневнa хигиенична превръзка "Нежна грижа" 1 бр.

код:60145

 

4,40 лв.

Описание:

Превръзките  „Нежна грижа“, създадени от рецептите на традиционната китайска медицина, работят на принципа на сухия компрес. В неговата ефективност, всеки човек е лично убеден още от детските си години, когато за първи път изпитва силата на билките.

В вътрешния слой на превръзките „Нежна грижа“ са използвани екстракти от 38 растения, които имат антисептични, диуретични и аналгетични свойства и в комбинация осигуряват ефективна хигиена, не позволяват  развитието на бактерии.

Мекият горен слой е изработен от естествен материал, нетъкан текстил, който е много фин и нежен и не дразни кожата, и осигурява продължително усещане за свежест и комфорт. Широката залепваща основа осигурява  прекрасно фиксиране на превръзката върху бельото.

Приложение:

Препоръчва се за ежедневна употреба, осигурява защита и комфорт всеки ден.

Противопоказания: бременност, кърмене.

Активни съставки:

Алунит:  естествен минерал, който се нарича „кристал на свежестта“, които има антибактериално действие и предотвратява образуването на неприятни миризми или инфекции.

Кемпферол – биологично активни вещества от растения (флавоноиди), които имат диуретично и спазмолитично действие.

Борнейският камфор – камфор, която се извлича от стволоете на камфоровото дърво Dryobalanops camphora, което расте в субтропичните зони на Китай. Той е широко използван в традиционната китайска медицина като противовъзпалително и антибактериално средство.

Китайска ангелика: в Китай, наричат тази билка „женски жен-шен“ и от дълбока ревност са я  използвали за възстановяване на организма след раждането, за лечение на болезнена менструация, болка в областта на таза. Ангеликата  помага да се нормализира хормоналните нива, тъй като тя съдържа фитоестрогени. Притежава противовъзпалително, аналгетично и диуретични свойства, ефективно и бързо възстановява хормоналния баланс.

Индийска хризантема – растение, което в продължение на векове се използва в източната медицина. Има антимикробно и противовъзпалително действие.

Японски Орлови нокти: възстановява баланса на естествената микрофлора, има диуретични и противовъзпалителни свойства. Корейски учени са изследвали противовъзпалителни свойства на това растение  и открили че в него има вещества, които намаляват болката, подобно на аналгетик.

Гардения – в традиционната китайска медицина се използва като спазмолитично и  диуретично действие, основно при заболявания на бъбреците и пикочните пътища.

Глухарче – известна билка в традиционната медицина ,широко използвана за облекчаване на възпалението, стимулира местния имунитет.

Мента– има охлаждащ ефект, предотвратява раздразнения по кожата.

Фитосъставът на превръзка „Нежна грижа“ включва и голям брой помощни растителни компоненти които притежават диуретични, антисептични и аналгетични свойства свойства:

Предпазни мерки: Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Условия за грижа и съхранение: Да се съхранява на хладно и сухо място.

Не съдържа изкуствени ароматизатори и оцветители.

Не е лекарствен  продукт!