Детска паста „Prodental Junior“, 50 г.

код:60147

 

9,00 лв.

Описание:

Пастата за зъби „Prodental Junior“ е специално разработена за деца. Тя съдържа активни съставки, в „детска“ доза, съобразени с характеристиките на устната кухина на детето. Пастата осигурява нежно и ефективно почистване на емайла, благодарение на мек полиращ абразив от ново поколение. Пастата за зъби „Prodental Junior“ дава и перфектна хигиена на устната кухина, а заедно с това и ефективна профилактика на зъбния кариес. Липсата на флуор и парабени в състава на „Prodental Junior“,  я правят безопасна,  дори при случайно поглъщане. Освежаващият аромат на ябълка и ярката красива опаковка, решават проблема с принудителното миене зъбите за много деца и превръщат този процес в удоволствие!

Пастата за зъби „Prodental Junior“ на tianDe има и някои особености, които я превръщат в предпочитан от родители и деца продукт:

Нежната формула. Активните съставки са изцяло съобразени с особеностите на детската възраст..

Ниска абразивност. Зъбния емайл на детето се намира в процес на съзряване, той е по-мек, два пъти по-тънък от този на възрастните и по-малко минерализиран (до 10 пъти!). Това означава, че лесно може да се повреди и  да се стигне до повишена чувствителност на зъбите. Меката почистваща формула на пастата за зъби „Prodental Junior“ на Tiandе е специално разработена за устната кухина на детето и много нежно се грижи за нея. Внимателното и в същото време ефективно почистване емайла, се постига благодарение на присъствието в състава на пастата на хидратиран силициев диоксид. Той е модерен полиращ агент, който осигурява безболезнено и нежно почистване на детските зъбки. Сферичните гранули нежно почистват емайла, премахват плаката и полират зъбите.

Ефективно антикариес действие. Кариесът е най-популярното стоматологично заболяване при децата. Една от основните причини за поражението на зъбите е зъбната плака, която се образува след ядене, особено на сладки храни. Остатъците от храната  при взаимодействие със слюнката, образуват киселина, която бавно разрушава емайла и води до образуването на кариес. Пастата за зъби „Prodental Junior“ осигурява задълбочена хигиена на устната кухина и ефективна профилактика на зъбния кариес.

Безопасност при случайно поглъщане. Липсата на флуор и парабени в състава на пастата за зъби „Prodental Junior“ гарантират безопасността на продукта, дори в случай на поглъщане. По време на миене на зъбите си, деца могат да погълнат паста до 50% от количеството.

Освежаващ аромат на ябълка. Децата, за разлика от възрастните не обичат обособено ментовия вкус. Пастата „Prodental Junior“  има свеж вкус на ябълка. А ментол, който също участва в състава, е в минимална дозировка,  и придава лек освежаващ ефект.

Паста за зъби заедно с детската четка за зъби „Prodental Junior“ в тандем  се справят с отстраняването на зъбната плака, хранителните отпадъци и бактерии, дори и в най- отдалечените места на устната кухина, като по този начин се гарантира опазването на здравето на зъбите на децата! Четката „Prodental Junior“ е изработена от новаторски полимер, с който се постига най-деликатно почистване. Нарушаването на целостта на емайла може да доведе до различни заболявания на зъбите до техните загуби. Пластичността на власинките на четката и техните заоблени върхове позволяват ефективното почистване и на езика, и на венците, където се събират около 90% от всички присъстващи в устната кухина бактерии.

Приложение :

Зъбите се почистват два пъти на ден. Не е препоръчително поглъщане на големи количества от пастата.